Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на откриването

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на откриването
Коментари Харесай

Министър Глушков приветства участничките в Световната купа по художествена гимнастика в София

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков участва на откриването на Световната купа по художествена гимнастика в София. От 12 до 14 април 16 ансамбъла и 57 гимнастички от 43 страни ще се състезават за призовите места в Арена София.

„ Радостно е, че София още веднъж събира елита в най-грациозния спорт. През последните години художествената гимнастика е един от най-успешните спортове за България, който носи голям авторитет на страната ни. Затова желая да поздравя ръководителя на българската федерация Илиана Раева и нейния екип за неуморния труд, ентусиазма и огромните старания, които поставят за развиването на художествената гимнастика у нас. Сигурен съм, че организацията на Световната купа още веднъж ще бъде на познатото високо равнище от предходните издания и всички състезателки и треньорки ще бъдат задоволени от изискванията в Арена София. Вярвам, че всички участнички ще изпълнят поставените пред тях цели и ще зарадват страхотната българската аудитория с осъществяванията си на килима ", съобщи министър Глушков.

България е показана от Боряна Калейн, Стилияна Николова и националния отбор в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева. Във краткотрайното класиране в многобоя на самостоятелната конкуренция след първия спортен ден Стилияна Николова е първа, следвана от Боряна Калейн и италианката София Рафаели.

В церемонията по откриването присъединяване взеха ръководителят на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, кметът на София Васил Терзиев, ръководителят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и ръководителят на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Всички доходи от билети за първия ден от Световната купа ще бъдат дарени за идеите на Детския фонд на Организация на обединените нации - УНИЦЕФ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР