Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев връчи националния флаг

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев връчи националния флаг
Коментари Харесай

Димитър Илиев връчи националния флаг на българските гимнастички и им пожела успех на световното във Валенсия

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев връчи националния байрак и пожела триумф на българките на международното състезание по художествена гимнастика в испанския град Валенсия.

Илиев изгледа дружно с президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева откритото контролно на националните тимове на България и на Бразилия в зала " София ".

България ще бъде показана в самостоятелната конкуренция от Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, както и от отбор дами в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Радина Томова, София Иванова и Камелия Петрова.

Всички те изиграха своите композиции пред цялостните с почитателите трибуни.

Сред формалните посетители бяха още заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дачева, трикратната международна шампионка Мария Гигова, вицепрезидентът на централата Невяна Владинова и други представители на БФХГ.

От представителния отбор на Бразилия своите съчетания демонстрираха Барбара Домингос, Джована Сантос и отбор дами, които ще вземат участие на шампионата на планетата в Испания.

Във Валенсия България ще търси втора квота за Олимпиадата в Париж 2024, за което се разчита на Боряна Калейн. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 ще изиграе цялостната си стратегия от четири съчетания. Стилияна Николова, която към този момент завоюва първата самостоятелна квота от София 2022 ще покаже три съчетания - обръч, топка и бухалки, а с лентата ще се показа Ева Брезалиева.

Ансамбълът на България към този момент има квота за Олимпийските игри в Париж, само че възпитаничките на Весела Димитрова ще се опитат да защитят международната си купа от шампионата в българската столица предходната година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР