Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди Програмата за

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди Програмата за
Коментари Харесай

Осигурени са 1 100 000 лева за Програмата за развитие на спорта за всички за 2024 година

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди Програмата за развиване на спорта за всички за 2024 година. Планираният бюджет за осъществяването ѝ е повишен до 1 100 000 лв., като за актуалната година бе 990 000 лв..

Програмата е с съществена цел основаване на условия за позитивна смяна на съществуващата ниска и незадоволителна физическа интензивност на популацията и нездравословния метод на живот, посредством поощряване на жителите към включване в спортни действия и упражняване на спорт.

Преки бенефициенти по програмата са спортни организации, разрастващи спорта за всички, лицензирани многоспортови федерации, основани по сплотяващ принцип за упражняване на спорт, и национални спортни организации. Непреки бенефициенти са представители на разнообразни групи от популацията, практикуващи спорт по сплотяващ принцип, хора в и над трудоспособна възраст, военнослужещи и чиновници от въоръжените сили, чиновници от системата на Министерството на вътрешните работи, чиновници от Националната работа за защита или по различен сплотяващ принцип в региона на спорта за всички и спортно-туристическа активност.

По програмата се подкрепят действия, включващи образуване и осъществяване на спортни и спортно-туристически прояви и надпревари от Държавен състезателен календар, спортна подготовка и присъединяване в спортни прояви от Международен състезателен календар.

Програмата и дейностите в утвърдените планове се осъществят годишно в границите на календарната година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР