Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди нова програма

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди нова програма
Коментари Харесай

Министър Илиев даде старт на още една пилотна програма

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди нова стратегия с наименованието „ Спортен час “ за образователната 2024/2025 година, ориентирана към учащите - децата от детските градини, учениците от 1 до 12 клас и студентите, с съществена цел поощряване към здравословна физическа интензивност и занимания със спорт. Програмата е създадена и одобрена в осъществяване на целите, избрани в Програмата за ръководство на Република България за интервала юни 2023 година – декември 2024 година

Бенефициенти по програмата са спортни клубове по тип спорт и многоспортови клубове за развиване на повече от един спорт, практикувани по сплотяващ принцип - за учащи и за студенти, членове на лицензирани спортни федерации.

Партньори по програмата са просветителни институции – държавни, общински и частни детски градини, учебни заведения и висши учебни заведения в страната. Изпълнението на плановете по програмата цели да сътвори ефикасни партньорства сред спортните клубове и просветителните институции за привличане на деца, възпитаници, студенти, на треньорски фрагменти, учители по физическо образование и спорт в учебните заведения и преподаватели по спорт в университетите за включването им в плановете, както и обезпечаване на материална спортна база за осъществяване на спортните действия.

Предвижда се посредством дейностите по програмата, които ще се осъществят в границите на образователната 2024/2025 година, да се основат условия за образуване и осъществяване на спортни занимания с физически извършения и спорт в просветителните институции. За дребните участници заниманията може да включват извършения от главната гимнастика, преносими игри и базови извършения по типове спорт. За учениците и студентите се дават условия за придобиване на познания и умения по тип спорт и благоприятни условия за съставяне на училищен и студентски спортни тимове и подготовката им за присъединяване в училищен и студентски спортни надпревари и прояви.

Спортните клубове могат да аплайват с един план по програмата, като оптималният размер на средствата за финансово подкрепяне е до 19 650 лв. според от броя на ангажираните по плана сътрудници и броя на плануваните групи. Срокът за подаване на плановите оферти е 30 април 2024 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР