Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще открие в

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще открие в
Коментари Харесай

За първи път в България ще се проведе Световно първенство по парапланеризъм в дисциплината Кацане в цел

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще открие в петък, 20 октомври, международния шампионат по парапланеризъм в дисциплината „ Кацане в цел ” („ Целно кацане “). Церемонията ще стартира в 18:00 часа в град Сопот, местността Арменица при първата станция на въжен превоз Сопот.

В надпреварата ще вземат присъединяване 132-ма водещи водачи от 46 страни, като полетите в тази дисциплинираност са много атрактивни както за участниците, по този начин и за публиката. Целта ще бъде ситуирана наоколо до „ Лифт Сопот “. Мишената съставлява електронно измервателно устройство и регистрира отклоняване от идеалния център през 1 см. Точката, която би трябвало да уцелят водачите, е с диаметър 2 см - което е и размерът на монета от 5 стотинки. Награди ще бъдат връчени в следните четири категории: отборно по народи, общо, дами и младежи.

За последните 10 години в България това е първо такова съревнование по парапланерен спорт от най-голям сан. Световното състезание е с най-голям рейтинг в спортния календар на Международната федерация по въздушни спортове (FAI) и носи точки за международната класация. Световната федерация по въздушни спортове (World Air Sports Federation) избра точно Стара планина и по-конкретно - град Сопот, област Пловдив, като едно от най-хубавите места в света за хвърчене с парапланер. Екипът на въжен превоз Сопот беше отличен и определен за хазаин с помощта на множеството към този момент сполучливо проведени интернационалните надпревари.

Съорганизатори на огромното събитие, което ще продължи от 20 до 28 октомври тази година са община Сопот, Спортен клуб Шамбала и Български народен аероклуб, с поддръжката на Министерството на младежта и спорта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР