Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе работна среща

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе работна среща
Коментари Харесай

Димитър Илиев проведе среща с ръководството на Комисията за защита от дискриминация

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организира работна среща с ръководителя и заместник-председателя на Комисията за отбрана от дискриминация - доцент доктор Ана Джумалиева и доцент доктор Баки Хюсеинов.

Обсъдени бяха опциите за съдействие сред ММС и КЗД за предприемането на дейности за предварителна защита на деянията на дискриминация както по време на спортни събития, по този начин и в границите на спортните общности.

Ръководството на КЗД осведоми министъра за сигнали за прояви на дискриминация, постъпили в комисията, и желанието за взаимна работа за недопускане на дискриминация и премахването на стандарти в спортните общности. Министър Илиев подчертава, че с цел да бъдат ефикасни едни бъдещи взаимни начинания, е значимо те да са фокусирани и ориентирани съответно към областите в спорта и групите, където има най-сериозен риск от прояви на дискриминация. В хода на срещата бе стихотворец ангажимент за обрисуване на действия, с които могат да се осъществят политиките за равни благоприятни условия и предварителна защита на другите форми на дискриминация. Двете страни се сплотиха към тезата, че е значимо да има повече информация за това кои дейности съставляват дискриминация, по какъв начин тя да бъде разпознавана и по какъв начин следва да се реагира, като разискаха и опциите за взаимоотношение посредством образуване на образования, семинари, правене на разбори и други

В знак на признателност за изразените планове за съдействие сред КЗД и ММС доцент доктор Джумалиева връчи плакет на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР