Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обяви, че очаква

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обяви, че очаква
Коментари Харесай

Министър Илиев в парламента: Броят на квотите, които имаме за Париж ще нарасне значително и ще стигне до около 40

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разгласи, че чака България да завоюва към 40 квоти за Олимпийските игри в Париж това лято. Той беше в Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта, където дава отговор на въпроси на депутати.

" Смело мога да настоявам, че елитните ни спортисти са оптимално подсигурени и спокойни. Разговарял съм с всички федерации и от тези диалози имам вяра, че броят на квотите, които имаме - 14, ще нарасне доста и ще стигне до към 40. Склонен съм да имам вяра на тези хора, тъй като те са експертите в тази част. Всичко върви доста добре и гледаме напред за достиженията, които ще ни донесат нашите спортисти ", съобщи Илиев.

Заместник-министърът проф. Даниел Дашева разкри, че всички спортни федерации към този момент знаят какви пари ще получат от ММС за тази година.

" Всички федерации към този момент са наясно с финансите, които ще получат, както олимпийски и неолимпийски спортове. До няколко дни плановете за финансиране на олимпийска подготовка ще бъдат качени на уеб страницата на Министерството ", съобщи тя.

Спортният министър разяснява и споровете сред другите шахматни федерации.

" С дълбока угриженост гледаме към бързото решение на споровете в шахмата. В общи линии шахът е подложен в една доста тежка обстановка. Години наред не е имало Федерация, която да развива законна активността и сега имаме едно доста огромно разделяне. Българските шахматисти би трябвало да избират дали ще играят единствено в България или единствено в интернационалните шампионати ", съобщи Илиев.

" Апелирам спортната общност в шаха бързо да намерят решение на този спор, тъй като огромните губещи са хора, които минимум заслужават. Правена е среща със Стефка Костадинова, на която не се е стигнало до решение. Моят зов към двете страни е са се откри бързо трайно решение на казуса ", добави министърът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР