Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов взе участие в

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов взе участие в
Коментари Харесай

Андрей Кузманов взе участие в Съвета на министрите на младежта от ЕС

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов взе присъединяване в Съвета на министрите на младежта от Европейския съюз, който се организира в Брюксел. Диалогът на Европейски Съюз по въпросите на младежта е конгрес за непрестанно взаимно обсъждане и консултиране по целите, осъществяването и идващите стъпки в границите на съдействието в Европейски Съюз по въпросите на младежта.

На Съвета на министрите бяха разисквани гражданските пространства за младежите. По време на своето изявление министър Андрей Кузманов подчертава върху ролята на страната във връзка с развиването на младежките центрове в България.

“В България съществуват огромен брой юношески центрове, включително общински, на юношески организации и четири центъра по стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “. По същата стратегия е обезпечено и финансиране за нови четири центъра. Те покриват високи стандарти за младежка работа, дават сложни услуги за младежите, включително и тези от уязвимите групи. Същевременно, в Плана за възобновяване и резистентност е планувано построяването на над 50 центъра за личностно развиване на възпитаници и младежи в поддръжка на устойчивото възобновяване на общините. Министерството на младежта и спорта работи по създаването и внедряването на минимални стандарти за качество при даване на юношески услуги в България, гарантиращи тъждественост и критерии за надзор и оценка на качеството на услугите”, сподели той.

Андрей Кузманов благодари на Словенското председателство за забавната тематика на днешния спор, както и на комисар Габриел и на професор Джелан за техния подтикващ принос за полемиката. Спортният министър на България означи ролята на обществените мрежи и тяхното влияние върху младежките цивилен пространства.

“Публичните управляващи, взаимно с младежките центрове и младежките служащи, играят основна роля, с цел да подсигуряват сигурност и сигурност на младежите в интернет. Методите на неофициалното образование могат сполучливо да се употребяват за повишение информираността по отношение на безвредното потребление на интернет и за възстановяване на цифровата и медийната просветеност на младежите. В този подтекст, посредством механизмите на младежката работа се обезпечава повишение информираността и потенциала на младежите. България работи за развиване и одобряване на новаторски форми на младежка работа. Министерството на младежта и спорта инициира основаването на Национална работна група за младежка работа като платформа за полемики, продан на положителни практики и приемане на непрекъсната двустранна противоположна връзка от участващите представители на юношески организации, академичната общественост и откриватели в региона на младежката работа и младежката дейност”, съобщи министърът на младежта и спорта.

Кузманов направи предложение въздействието на обществените мрежи да бъде измервано посредством преднамерено социологическо изследване, което да бъде основано на съответни знаци.

Съветът на министрите на младежта от Европейски Съюз утвърди и резолюция по отношение на работния проект за интервала 2022-2024 година в бранша.

Днес (30.11) Андрей Кузманов ще вземе присъединяване в Съвета на министрите на спорта от Европейски Съюз, като те ще проведат ориентационен спор по отношение на двойната кариера на спортистите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР