Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще вземе участие

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще вземе участие
Коментари Харесай

Кузманов на среща със спортните министри от Югоизточна Европа

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще вземе присъединяване в първа среща на министрите, отговарящи за спорт, по линия на Процеса за съдействие в Югоизтачна Европа (ПСЮИЕ). Събитието ще се организира на 09.06 в Истанбул. Срещата е под надпис “Опознаване на съседите посредством спорт ” и се инициира от министъра на младежта и спорта на Република Турция доктор Мехмет Мухарем Касапоглу.

Освен министър Андрей Кузманов досега присъединяване са удостоверили представители на Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Албания, Хърватия, Косово, Румъния и Гърция.

Сред главните тематики на дневния ред ще бъдат новите благоприятни условия, които се откриват пред страните, основани на районното развиване и съдействие посредством сплотяващата мощ на спорта и динамичността на младежта.

В резултат на срещата участниците в нея ще излязат със взаимна декларация, която ще подчертае значимостта на двустранните и многостранните съдействия на страните от района в региона на младежта и спорта.

По време на визитата си в Истанбул министър Кузманов ще организира и двустранна среща с турския си сътрудник.

ПСЮИЕ е междудържавна платформа за съдействие, основана в София през 1996 година с 13 участващи страни. Нейната цел е да сътвори среда на мир, сигурност и непоклатимост, определяне на добросъседски връзки и обезпечаване на районно сътрудничество
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР