Министърът на културата Велислав Минеков поиска от партия ГЕРБ да

...
Министърът на културата Велислав Минеков поиска от партия ГЕРБ да
Коментари Харесай

Нека да освободят етажите. Минеков поиска ГЕРБ да напусне централата си

Министърът на културата Велислав Минеков изиска от партия ГЕРБ да напусне централата си в административната постройка на Националния замък на културата (НДК). В петък той занесе в постройката писмо, с което моли групировката да освободи двата етажа, в които са офисите ѝ.

Представители на ГЕРБ споделиха пред публицисти, че министърът няма съображение да изгони партията от централата ѝ и дефинираха дейностите му като „ принуда “.

Спорът за двата етажа, където се обитава централата на ГЕРБ, стартира през септември. Тогава Минеков управлението на партията, че употребява два етажа от административната постройка на НДК, без да заплаща наем за тях. От партията тогава споделиха, че законът им разрешава това.

, че времето, в което от партията са употребили пространствата, се равнява на загуби за НДК в размер на към 6 млн. лева без лихвите. Както през септември, по този начин и в този момент Минеков показва като мотив за настояването си неприятното финансово положение на НДК.

В петък министърът сподели, че е приказвал с регионалния шеф ГЕРБ да получи „ почтено място “, което да употребява за централа.

„ Нека да освободят етажите, с цел да може НДК да се върне към естествената си работа “, сподели той. „ Ако не става с молба, ще пробваме по законов ред. “

Малко по-късно в централата на ГЕРБ представители на партията разясниха тематиката пред публицисти. Росен Желязков от ГЕРБ сподели, че няма законови учредения партията да освободи офисите.

„ Всички си даваме сметка, че този театър се прави, с цел да удовлетворява упованията на тези, които се радват на всички дребни или огромни процеси на изчегъртване на Политическа партия ГЕРБ “, сподели Желязков, който е народен представител от ГЕРБ.

Зам.-председателят на партията Даниел Митов сподели, че чака интернационална реакция на дейностите на Минеков и дефинира опита ГЕРБ да бъде изгонена от централата си като „ принуда “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР