Министърът на културата проф. Велислав Минеков обяви днес пред медии,

...
Министърът на културата проф. Велислав Минеков обяви днес пред медии,
Коментари Харесай

Министър Минеков: Ще превърнем остров Св. св. Кирик и Юлита в световен център на изкуствата


Министърът на културата проф. Велислав Минеков разгласи през днешния ден пред медии, че възобновява работата по плана за превръщането на остров „ Св. св. Кирик и Юлита “ в международен център на изкуствата. Това се случи през днешния ден по време на ревизия на острова край Созопол, която министърът на културата направи дружно с кмета на града Тихомир Янакиев и регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата.

На място министър Минеков установи, че островът се намира в извънредно тежко положение, а постройките на бившето военноморско учебно заведение и казармите там тънат в съсипия. Проектът по обновяването на острова отлежаваше с години, заради липса на финансиране, само че в този момент работата по него е възобновена.

Идеята остров „ Св. св. Кирик и Юлита “ да стане музей, европейски и международен център, в който да има музей на археологията и актуалното изкуство, е от години. Проектът е прелестен, само че до момента по него нищо не е свършено “, осведоми по време на инспекцията си на място министър Минеков.

Той напомни, че през мандата си като министър на културата още предходната година е възобновил договарянията в търсене на финансова поддръжка.

Тази вечер министър Минеков ще участва на формалното разкриване на празниците на изкуствата „ Аполония “, подкрепени от Министерството на културата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР