Министърът на културата Евтим Милошев да бъде разследван за евентуален

...
Министърът на културата Евтим Милошев да бъде разследван за евентуален
Коментари Харесай

Съмнения за конфликт на интереси на Евтим Милошев разтърси културното ведомство

Министърът на културата Евтим Милошев да бъде разследван за възможен спор на ползи и корупция. За това молиха източници от ведомството, представени Narod.bg.

Като причина те показват финансиране на фестивал, на който министърът промотирал собствен филм. Оказало се, че в него роля извършва даже синът му Петър Милошев.

„ Подаваме сигнал до Narod.bg за евентуален спор на ползи и корупция от страна на министър Евтим Милошев. Министърът е финансирал със сериозна сума държавни пари уредниците на фестивала „ Аполония ” и преди няколко дни стана ясно за какво “, сe споделя в известието.

По думите на подалите сигнала, задачата му е най-вероятно да бъде миропомазан.

Наред с това Милошев целял „ Аполония ” да стане място, където той да показа последния си сериал, на който е продуцент ”. Уточнява се, че до момента това не е правено в никакъв случай, в никакъв случай на артфеста „ Аполония ” не е допускано представянето на сериал.

„ Там е място за изкуство и би трябвало да остане такова! Не превръщайте „ Аполония ” в платформа за халтура на „ богопомазани ”, само че с държавни пари ”, приключва гневното писмо от Министерството на културата.

Факт е, че за първи път в 40-годишната история на „ Аполония “ в програмата беше включен сериал. На 5 септември, четвъртък, гостите в лятното кино в Созопол гледаха премиерно първия епизод на сериала на Българска национална телевизия „ Всичко за сина ми “.

На събитието участва част от екипа – актрисата и сценарист Христина Апостолова (жена на Евтим Милошев, б.ред.), режисьорът Павел Г. Веснаков, продуцентът и длъжностен министър на туризма Евтим Милошев, артистът в основна роля в сериала Димитър Рачков и младият артист Петър Милошев, който е… наследник на Евтим Милошев и на Христина Апостолова.

Служителите в Министерството на културата и екипът на Narod.bg приканват способените органи да ревизират цялата скица с финансирането на „ Аполония “ поради връзката със фамилния бизнес на Евтим Милошев, а самият министър да даде доклад какви пари са изхарчени, с цел да популяризира продукцията, в която вземат участие даже дамата и синът му.

SafeNews напомня, че от всички стопански служебни министри с най-вече парцели се регистрира министърът на туризма Евтим Милошев.

Милошев, който е по-известен като дълготраен ТВ и кино продуцент, има 10 жилището и в случай че се събере квадратурата на всичките, се получават общо 1857 квадрата, демонстрира неговата декларация за имущественото положение. Най-забележителният измежду тях е жилището от 134 квадрата във френското градче Сен-Жени Пуйи. Той го е купил през 2020 година против 1,007 млн. лева

Освен жилищата, Милошев, който е заявил настрана всичките си компании, има и голям брой имоти, офиси, гаражи както в София, по този начин и в Перник и Шабла. Наличните му средства не са изключително доста – 198 хиляди лв.. Притежава и дребен влог от към 7 хиляди евро, който държи в банка в чужбина.

Източник: Narod.bg

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР