Министърът на културата Боил Банов обяви, че не е виновен

...
Министърът на културата Боил Банов обяви, че не е виновен
Коментари Харесай

Банов видя заговор срещу себе си в съдебното фиаско за ремонта на Ларгото

Министърът на културата Боил Банов разгласи, че не е отговорен за правосъдното крушение по делото, за обезщетение в интерес на министерството поради закъснение от компанията, ремонтирала столичното Ларго. Той съобщи, че е жертва на скрит план, който целял да го дискредитира и да му " вземе главата ". Не разгласи кой стои зад въпросния скрит план, само че сподели, че ще сезира прокуратурата за него.

Изказването на Банов беше във връзка информацията от сряда, че Министерството на културата е пропуснало последния период за обжалване на правосъдното решение, с което бе отхвърлена претенцията му за наказателна клауза към строителя на столичното Ларго. Това значи, че ведомството на Боил Банов освен няма да получи наказателна клауза от 753 хиляди лв., само че ще би трябвало да заплати и над 73 хиляди лева разходи.

Заради правосъдното крушение, от Българска социалистическа партия още веднъж желаеха оставката на министъра на културата. Социалистите го нападнаха и при започване на годината, когато тогавашният народен представител Елена Йончева популяризира записи, от които твърдеше, че излиза наяве по какъв начин Банов дава указания да се оформят документи, с цел да не дължат изпълнителите на ремонта наказателна клауза. Тогава Банов още веднъж съобщи, че е жертва на скрит план и упрекна някогашен чиновник на Министерството на културата за това, че го записал и по-късно изнудвал да пусне записите, които пък били манипулирани.

Прокуратурата се зае с инспекция на случая. От нея нищо не излезе, тъй като държавното обвиняване разгласи, че предоставените от Йончева записи не били достоверни и не било несъмнено, че не са били манипулирани.

Делото
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР