Министърът на културата Боил Банов обяви, че е готов да

...
Министърът на културата Боил Банов обяви, че е готов да
Коментари Харесай

Боил Банов: Готов съм да подам оставка. Това е монтаж. Аз съм режисьор

Министърът на културата Боил Банов разгласи, че е подготвен да поадде оставка на мига. Той бе безапелационен, че цитираните от Елена Йончева 700 000 лв. не са опростени, а в противен случай - министерството води дело против компанията строител на Ларгото за неспазването на периодите.

" Аз съм рекетиран от четири години. Лицето се споделя Ангел Ангелов, беше шеф дирекция " Европейски прояви и планове " в Минестерството на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредност от гафове, несправяне в това число и записи. Така че от 4 години съм рекетиран от този запис, единствено че аз дремя доста умерено и всички, които работят с мен, знаят, че аз не се поддавам на рекет. Така че тези евтини компромати, айде да не използвам по-силни думи, че съм развълвуван, само че те не вършат чест на никого. Това лице какво е желало, какво е записало, хиляди оперативки се вършат в министерството за този план. Ларгото беше извънредно значим, и сложен, и огромен план. Ако ми се съберат други отново изрази, евентуално съм псувал, вдигал звук, евентуално съм защитавал държавния интерес. Ако си извадят други неща от тези оперативки може да се скалъпят още 56 записа ", сподели той.

" Аз се споделям Боил Банов. Всеки, който се пробва по този метод да ме дискредитира, не дискредитира мен, а държавното управление и моите сътрудници, които работят старателно, с цел да се случват някакви хубави неща. Много е хубаво, че тъкмо откакто напарвихме нещо през вчерашния ден, с което можем да се гордеем и се гордеем с подносите и превъзходната картина на Батенберг, доста е хубава тази мръсотия през днешния ден. Браво ", разяснява още министърът

" Искова молба е заведена, не знам повече какво да разясня тези нелепости. Няма опростени пари, има заведена искова мобла от министерството и сега текат правосъдни каузи. Няма спестени пари на никого. Оставка безусловно нямаше по кое време да разпиша, споделих и на премиера, че съм подготвен да я подам незабавно. Аз съм български режисьор, аз не съм се родил министър. Винаги съм приемал своите отговорности - в  театъра, в министерството, постоянно за развиване на изкуството. Вероятно е монтаж - Правил съм десетки оперативки за това Ларго. И министъра Рашидов, и основният секретар и аз, това беше доста огромен план, този план сме се мъчили всички да се приключи и направи. Рекетират ме с това, че имат записи. Записи, че съм записан тука, че съм споделил това и това. Вероятно аз ще заведа дело след всичко това, там ще опиша всичко, за което ме рекетират. Това са проектаджии - хора, които желаят незаконосъобразно да влизат в планове. И когато това не става стартират да рекетират и шантажират. Ще се съветвам с юристи и ще осъждам който мога по трасето. Сигнал, че ме рекетират не съм подавал, това е неточност. Рекетът не е елементарно нещо, той е през трето, през пето място - ти знаеш ли че има един запис, в който би трябвало да свършиш едно нещо. Към мен рекет и заплашване в никакъв случай не са минавали. Независимо какво върша в този живот. Който е намесен в тази история - Ангелов, тази депутатка по какъв начин й беше името, ваша някогашна колежка. Има искова молба от министерството на културата към компанията, която не е изпълнила задължението. Аз съм я съгласувал. Тези пари не са опростени, има дело, то си върви. А отъде има тази информация - те по принцип боравят с непроверени неща. Веднага скачат, вадят го. Много от дълго време стопираха, още след първите опити за рекет. Не съм я разписал оставката, ще реши премиера, съдружното държавно управление. Имам морал, имам задания, които последвам и работя в границите на моето схващане. Знам, че постоянно мога да си потегли. Неприятно ми е, само че не я депозирам поради възприятие за виновност. Напротив, само че по този начин се прави. За мен работата, която правя, е значима и виновна, правя я почтено, само че не е всичко в живота ми. Когато реши премиера - на мига я депозирам. Но тази инсинуцаия и опит за подигравка не я одобрявам, противопоставям се твърдо, в това число с всички ограничения, които ми дава закона. Не знам за какво в този момент го пускат, евентуално с някаква мотивация, идват избори, вършат нова телевизия. Те си знаят, обикновено. Явно задачата е да омаскарят всичко и всички ", приключи министърът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР