Министърът на културата Боил Банов е категоричен, че е готов

...
Министърът на културата Боил Банов е категоричен, че е готов
Коментари Харесай

Боил Банов готов с оставка: От четири години ме рекетират с този запис

Министърът на културата Боил Банов е безапелационен, че е подготвен да подаде оставка мигновено. " Не съм разписал оставката, само че в случай че би трябвало ще я разпиша. Ако министър председателят каже, ще я подам ", съобщи той пред публицисти в Министерския съвет.
 Прокуратурата проверява министъра на културата за корупция след разкритията на Йончева  Елена Йончева със запис против министър Боил Банов
Поводът е следствието на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която през днешния ден показа аудиозапис, на който се чува гласът на Банов. По нейни думи той е употребявал процедурни хватки, с цел да спомага за опрощаването на най-малко 700 хиляди лв. наказателна клауза на компанията, ремонтирала Ларгото.

" Рекетират ме от 4 години с този аудиозапис, само че аз не се поддавам. Това лице, направило записите, се споделя Ангел Ангелов. Той беше шеф на дирекция „ Европейски стратегии и планове ” в Министерството на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредност гафове и несправяне с работата ” съобщи Банов.

Той отрече да има опростени пари и уточни, че има заведен иск от Министерството на културата към компанията реализатор за закъснение и неизпълнени действия за 750 000 лева и сега текат правосъдни каузи.

„ Хиляди оперативки правихме, евентуално и съм псувал, вдигал съм звук, защитавал съм държавния интерес по всевъзможни способи. Вероятно в случай че ми се извадят думи, може да се скалъпят още 56 записа ”, коментира още Боил Банов.

Той е категориче, че ще се съветва с юристи и ще съди " всички по трасето "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР