Министърът на културата Атанас Атанасов представи екипа и приоритетите в

...
Министърът на културата Атанас Атанасов представи екипа и приоритетите в
Коментари Харесай

Министърът на културата с три приоритета 


Министърът на културата Атанас Атанасов показа екипа и целите в работата си на среща с медиите в Министерството на културата, осведоми Нова тв. В срещата с изключение на министър Атанасов участваха и зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов.

„ Това, на което ще разгадавам, е заразното положително, здравия разсъдък, както и на силата на всеки един от нас да превъзмогне личното си его в името на общата идея. Вярвам, че с такава сила ще можем да променим подтекста, който за жалост сега е мрачен”, завия Атанасов.

„ Процесът няма да е лек и ще изисква промяна на гледни точки ", добави той.

Атанасов показа три съществени целта в работата на Министерството на културата. „ Това са достъпът до просвета, качественият културен продан на интернационално равнище и опазването и потреблението на нашето богато културно наследство”, уточни министърът.

Той заяви, че към този момент повече от месец поддържа връзка интензивно със зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов и е признателен, че точно с тях ще работи за „ една същинска промяна”.

Бойко Кадинов е безапелационен, че бранш „ Култура” би трябвало да бъде укрепен.

„ Ще водя война доста, разгадавам и на сътрудниците, с цел да можем без значение от сложните времена да ангажираме специалисти, които да работят. Искаме да превърнем културното ни завещание от място, на което гледаме като на дрешник с нафталин в средство на модерна културна индустрия”, сподели той.

По думите му се търси и запас за решение на казуса с операта в Русе. „ Започнахме да изготвяме стратегия, която да бъде предпазена и освен да режем лентички и да вършим хората щастливи, само че и секторът да стартира да създава пари”, добави Кадинов.

По време на представянето беше коментиран и въпросът със Северна Македония. „ Темата е предпочитана за държавното управление, ще бъде такава и за нас. Ще се стремим към общ културен календар, както и оптимално доста да подтикваме креативния продан сред български и македонски и това да работят заедно”, съобщи Юрий Вълковски.

„ Вярваме, е че културата е един от най-мощните принадлежности хората да се опознават и схващат. Вярваме, че работната група, която следва да бъде основана сред двете държавни управления, е една от групите, които имат максимален капацитет да реализира резултати. Ще работим интензивно в тази посока в идващите месеци”, добави той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР