Министърът на железниците на Индия заяви, че причината и хората,

...
Министърът на железниците на Индия заяви, че причината и хората,
Коментари Харесай

Влаковата катастрофа в Индия е причинена от повредена сигнална система

Министърът на железниците на Индия съобщи, че повода и хората, виновни за най-тежката влакова злополука в страната от десетилетия насам, са разпознати, като уточни електронна сигнална система, без да даде повече детайлности, съобщи Агенция Франс Прес.

" Установихме повода за случая и хората, виновни за него ", съобщи министърът на железниците на Индия Ашвини Вайшнав пред осведомителната организация ANI, само че съобщи, че " не е подходящо " да дава детайлности преди окончателния отчет от следствието.

Припомняме, че повече от 280 души починаха и над 1100 бяха ранени при тристранна злополука с присъединяване на два пътнически и един товарен трен в източния щат Одиша в петък.

Odisha train crash: Why do trains in India go off tracks?
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Министър-председателят на Индия Нарендра Моди трябваше да открие нов високоскоростен трен " Ванде Бхарат Експрес " като част от огромните вложения на своето държавно управление в модернизирането на разрастващата се железопътна мрежа и друга инфраструктура на страната.

Вместо това обаче той отиде на мястото на една от най-тежките железопътни произшествия в историята на страната, с цел да изкаже съболезнованията си.

The train derailment that killed more than 300 people and injured hundreds more was caused by an error in the electronic signaling system that led a train to wrongly change tracks, India’s railways minister says.
— The Associated Press (@AP)
Смъртоносната злополука в град Баласор отекна в цяла Индия, която понастоящем е най-многолюдната страна в света, като възобнови апелите към управляващите да се оправят с проблемите на сигурността в железопътната система, която всеки ден транспортира над 13 милиона пасажери.

Въпреки че държавното управление неотдавна вложи милиони в модернизирането на системата, се счита, че дългогодишното неглижиране на казуса е довело до утежняване на положението на релсите. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР