Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер сключи

...
Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер сключи
Коментари Харесай

Дават 2.6 млн. лв. за реконструкция на улица в Карлово

Министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер подписа контракти с Община Карлово и вложителя " Ди Би Карго България " ЕООД за финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията.

След двугодишно закъснение, почналата още през 2020 година процедура за финансиране на реконструкцията на ул. " Индустриална " е завършена , откакто Министерският съвет с решение от 23 юни 2022 година е подкрепил капиталов план на " Ди Би Карго България ", с което упълномощава Лорер да подписа съответните контракти договори, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа.

Инфраструктурата ще бъде построена по отношение на завършване на осъществяването на сертифицирания капиталов план на сдружението по Закона за поощряване на вложенията на стойност 6 820 000 лева в Карлово.

Средства в размер до 2 690 732 лв. с Данък добавена стойност от бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа ще бъдат предоставени на Община Карлово за създаване на детайли от общинска пътна инфраструктура, за реорганизация на ул. " Индустриална " - сектор от км. 0+021,06 до км. 1+516,15 (част от ПИ 505.9501 и ПИ 505.9502 по КККР на гр. Карлово).
 Почват съвещания за 260 млн. лева за софтуерна рационализация на компании
Почват съвещания за 260 млн. лева за софтуерна рационализация на компании

Минималният размер на декларираното безплатно финансиране на самостоятелен план е 50 000 лева

Непосредствено след даването на средствата Общината ще може да провежда построяването на инфраструктурата.

Предвижда се реконструкцията на улицата ще докара до подобряването на транспортните и стопански връзки на всички стопански оператори, разрастващи активността си на територията на Индустриална зона-Карлово, да облекчи натовареното придвижване и да усъвършенства транспортното обслужване. Новоизградената инфраструктура ще бъде благосъстоятелност на Община Карлово.

" Ди Би Карго България " ЕООД, която предлага услуги в областта на железопътния превоз е 100% благосъстоятелност на Deutsche Bahn AG - една от най-големите международни логистични групи. Освен главния офис на компанията, който се намира в град Карлово, на 130 км източно от София ",Ди Би Карго България " има спомагателни офиси и в други елементи на България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР