Министърът на иновациите и растежа ръководи българската делегация на Петата

...
Министърът на иновациите и растежа ръководи българската делегация на Петата
Коментари Харесай

Министър Александър Пулев ръководи българската делегация на конференция на ООН в Доха

Министърът на нововъведенията и растежа управлява българската делегация на Петата конференция на Организация на обединените нации по отношение на най-слабо развитите страни, която се организира в Доха, Катар, оповестиха от институцията.

Заместник-ръководители на делегацията са Лъчезара Стоева, непрекъснат представител на Република България към Организация на обединените нации и ръководител на Икономически и обществен съвет на Организация на обединените нации и Пламен Делев, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Държавата Катар.

На 6 март (понеделник) министър Пулев ще има изявление в общия спор на интернационалната конференция, а по-късно ще взе участие и в Тематична кръгла маса на високо ниво „ Използване на силата на науката, технологиите и нововъведенията за устойчивото развиване на най-слабо развитите страни “, където се планува да вземат присъединяване към 30 страни.

На 7 март (вторник) министър Пулев ще взе участие и в министерската среща за съдействие Юг-Юг " Обновени партньорства за използвани решения в поддръжка на осъществяването на Програмата за деяние от Доха ". В нея ще вземат присъединяване и представители на високо ниво от системата на Организация на обединените нации, многостранни и районни банки за развиване и финансови институции, частният бранш, университетските среди и Неправителствени организации.

Очаква се в края на конференцията да бъде призната декларация.

Във форума на високо ниво в Доха участват делегации от над 150 страни, представители на европейски институции, търговски камари, организации за поощряване на вложенията, ръководители на фондовете, организациите и стратегиите на Организация на обединените нации, представители на интернационалните институции, интернационалните компании и други
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР