Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер разкри, че в

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер разкри, че в
Коментари Харесай

Министър Лорер: В опозицията ги е яд, че за 100 дни на фона на 3 кризи изготвихме план, който Фон дер Лайен похвали

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер разкри, че в обединението са щастливи от обстоятелството, че ръководителят на Европейската комисия Урсула декор Дер Лайен даде отлична оценка на проекта за възобновяване на стопанската система.

" Председателят на Европейската комисия пристигна у нас и това е знаково събитие. Защото нейното главно обръщение беше: " Българското държавно управление е свършило изключителна работа. В рамките на 100 дни вие успяхте да предадете един проект, който почтено ще помогне на българската стопанска система да се възвърне след рецесиите и да придобие един по-устойчив стопански модел ". Това беше нейното обръщение. И в петте минути, в които тя приказва, за моя голяма наслада, тя сподели 10 пъти думата " нововъведения ". От тези 13,5 милиарда, които ще влязат в българската стопанска система, над 1,4 ще бъдат отдадени на конкурентоспособност и нововъведения и това ще бъде мотор за възобновяване на нашата стопанска система ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Планът влага в България. Той влага в няколко направления - зелена, цифрова, новаторска, обективна България. Знаете, че с изключение на средствата, които получаваме, ние би трябвало да създадем и промени. Единствената причина да сме в Народното събрание е нашето заричане да работим за това законът да се съблюдава от всички и да се ползва за всички. Това е концепцията в промените на проекта за възобновяване. Антикорупционната комисия да стартира в действителност да търси корупция у нас. Отчетност на основния прокурор. Обществените поръчки да се вършат следено, с цел да не стане безотговорно харчене и нарушавания в голям мащаб. Това са промените, които са нужни, с цел да усъвършенства България капиталовия си имидж ", счита министърът. 

" Тези мнения и рецензии на опозицията ме навяват на мисълта, че тях малко ги е гняв. Защото това държавно управление в положението на три рецесии съумя за 100 дни да показа проект за възобновяване, който ръководителят на Европейска комисия пристигна да каже " добре свършена работа ". Разбирам ги, в случай че аз бях в тяхната позиция и мен щеше да ме е гняв ", разяснява още Лорер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР