Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер проведе среща в

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер проведе среща в
Коментари Харесай

Лорер обсъди с Рюте засилване на взаимодействието в икономиката и иновациите

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер организира среща в София тех парк с премиера на Нидерландия Марк Рюте, който е на посещаване у нас. Двамата разискаха опциите за задълбочаване на двустранните връзки в областта на нововъведенията, дигитализацията и вложенията във високотехнологични производства.

Лорер и Рюте разговаряха за съдействието сред започващи, дребни и междинни компании, вложения с висока добавена стойност, развойна активност, инфраструктурна съгласуваност, изкуствен интелект и поощряване на връзката сред университетите и бизнеса.

Двамата разискаха още взаимоотношението в региона на суперкомпютрите, водорода, батериите, зелената стопанска система и интелигентното земеделие.

Министър Лорер посочи, че българското държавно управление подчертава върху нововъведения и усилване на икономическия напредък, както и върху битката с корупцията и спазването на върховенството на закона, с цел да усъвършенства бизнес средата и капиталовия климат в България.

„ С новия метод имаме голям брой бизнес благоприятни условия, които да предложим на холандските вложители в разнообразни софтуерни области “, акцентира Лорер. „ Надявам се, че като продължение на това посещаване, дружно с Нидерландия, може да идентифицираме редица области и да разработим съответни дейности, свързани с нововъведенията и високотехнологичните производства, както и за двустранни бизнес конгреси “, акцентира министърът.

В София тех парк нидерландският министър председател се срещна с част от софтуерните и иновационните планове в България. Рюте прегледа суперкомпютъра, който се намира на територията на Парка и се срещна с предприемаческата екосистема у нас.

Нидерландски компании са измежду най-големите директни задгранични вложители в България, главно в производството и ИТ услугите.

На срещата с нидерландския министър председател Марк Рюте участва и зам.-министърът на нововъведенията и растежа Десислава Бонева.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР