Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие в

...
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие в
Коментари Харесай

Министър Пулев открива инвестиционен българо-турски форум в Бургас

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев ще открие в Бургас бизнес и капиталов конгрес за българо-турските стопански връзки, проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към Министерството на нововъведенията и растежа.

Събитието ще се организира на 23 март (четвъртък) в зала „ Черноморие “ в Международния конгресен център в Бургас, от 11.00 часа.

Форумът е продължение на визитата на тримата министри – на нововъведенията, опазването на здравето и туризма – в Истанбул в края на януари 2023 година, където министър Пулев откри бизнес конгрес, проведен от Българската организация за вложения към МИР. В него взеха присъединяване над 200 представители на бизнеса от България и Турция от секторите автомобилостроене, машиностроене, опазване на здравето и туризъм. По време на форума министър Пулев предложения турските бизнесмени на аналогично събитие в Бургас.

В четвъртък в събитието в Конгресния център в Бургас ще вземат участие български и турски компании от секторите ИКТ, цифрово опазване на здравето и технологии, възобновими енергийни източници, рисков капитал, аварийни елементи за коли, строителни материали и строително-технически съвещания, както и новаторски и започващи компании от всички сфери на стопанската система, които ще се срещнат с нови евентуални сътрудници, както и ще осъществят директни контакти.

Ще участват и Н. Пр. госпожа Айлин Секизкьок - ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Турция в Република България, господин Димитър Николов - кмет на община Бургас, проф. Мария Нейкова - регионален шеф на Бургас, господин Бурхан Немутлу - ръководител на УС на Българо-турската търговско-промишлена камара (BULTİŞAD) и господин Зеки Саръбекир - ръководител на Съвета за външноикономически връзки на Турция (DEIK). Поканени са и министрите на опазването на здравето и туризма.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР