Търсещите убежище ще бъдат преместени от шлепа на Bibby Stockholm след откриване на бактерия Legionella

...
Министърът на имиграцията Робърт Джерик се предполага, че председателства срещи
Коментари Харесай

Министърът на имиграцията Робърт Джерик се предполага, че председателства срещи за ситуацията.

Бактерията Legionella, която обикновено се среща във водата, може да причини сериозен вид белодробна инфекция, известна като легионерска болест. Никой от тези на шлепа не е показал признаци на заболяването.

Първите 15 търсещи убежище се качиха на шлепа в Портланд, Дорсет, в понеделник, а малък брой също пристигнаха във вторник. Няколко отказаха да се качат на борда на кораба на фона на предупреждения от Министерството на вътрешните работи, че ще се сблъскат с премахване на правителствената подкрепа.

В сряда г-н Дженрик описа шлепа като „напълно прилично настаняване“.

Шлепът е напълно прилично'

Капацитетът на шлепа е повече от 500 и е приветстван от правителството като възпиращ фактор срещу преминаването на малки лодки.

Вероятно над 100 000 души вече са прекосили Ламанша в малки лодки от началото на записите

След като първата кохорта се качи на борда в понеделник, Шерил Ейвъри, директор по настаняването на убежище в Министерството на вътрешните работи, каза: „Имахме няколко предизвикателства, но това е част от текущ структуриран процес за привличане на група от до 500 души.

„Имаше някои предизвикателства, някои дребни правни предизвикателства и не мога да отида на подробностите за тях, но настаняването се предлага на всички лица без избор - така че разглеждаме как ще управляваме това занапред."

Прочетете повече за Bibby Stockholm:
Какво е вътре в шлепа?

Шлепът напомня на мигранта за Ислямска държава

Биби Стокхолм е едно от редицата алтернативни места, които Министерството на вътрешните работи използва, за да сложи край на зависимостта от скъпи хотели за търсещите убежище, което според правителството струва £6 милиона на ден.

Имаше значителна местна съпротива поради опасения относно благосъстоянието на търсещите убежище и въздействието върху местните услуги.

Във вторник един търсещ убежище каза животът на Bibby Stockholm би му напомнил, че се крие от групировката Ислямска държава.

Други два кораба, предназначени да приютят 1000 търсещи убежище, не можаха да намерят къде да акостират и бяха върнати на собствениците си.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР