Министърът на икономиката поиска оставките на Борда на директорите на

...
Министърът на икономиката поиска оставките на Борда на директорите на
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ Сопот

 Министърът на стопанската система изиска оставките на Борда на шефовете на ВМЗ - Сопот. Това сподели Петков пред публицисти след среща с ръководството на компанията и синдикатите.

" Не може, когато приниципалът, ръководството и представителите на работещите в тази компания са всички дружно - Бордът би трябвало да си подаде оставката ", акцентира той.

Едновременно с това Петков прикани и шефа на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, тъй като по думите му " не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива неприятни резултати в последния миг и да споделяме, че тази държавна компания си прави работата ".

" Ако не си подадат оставките, моята концепция най-малко там, където имам пряк надзор - в БКК, да уволня изпълнителния шеф, в случай че той самичък не желае да си тръгне ", акцентира Петков.

Той изрази вяра новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде определен за изпълнителен шеф и той да води политиката на страната. Петков акцентира, че страната не е неприятен собственик и може да бъде доста добър собственик, в случай че обаче се гледа интереса и в случай че знае защо го прави.

" И като сме сигурни, че няма течове, няма обири, корупция и хората, които стоят зад интереса на страната, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат доста сполучливи, даже и под собствеността на страната ", сподели още Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР