Министърът на икономиката на Германия призова 16-те провинции на страната

...
Министърът на икономиката на Германия призова 16-те провинции на страната
Коментари Харесай

В Германия призоваха за много внимателно разхлабване на мерките

Министърът на стопанската система на Германия прикани 16-те провинции на страната постепенно да разхлабват ограничаващите ограничения, с цел да се предотврати повторна зараза, което би означавало наново връщане на рестрикциите, осведоми " Ройтерс ".

Според децентрализираната политическа система на Германия провинциите имат власт да постановат и анулират ограниченията за обществена отдалеченост , на които Берлин разчита за понижаване на разпространяването на вируса. Канцлерът Ангела Меркел се съпротивлява на напън от някои провинции за по-голямо разхлабване на ограниченията.
 Германия регистрира 110 умряли и 1018 инфектирани с ковид за ден
Германия регистрира 110 умряли и 1018 инфектирани с ковид за ден

Общо в страната доказаните инфектирани с ковид са 155 193

В Германия има към 150 000 инфектирани с ковид и 5750 умряли.

Като човек, който има вяра на решения, учредени на обстоятелства, предлагам на всички нас да пристъпваме доста деликатно, с цел да не бъдем в последна сметка принудени да върнем ограниченията , разяснява Петер Алтмайер пред радио Deutschlandfunk.

Маркус Зьодер, министър председателят на Бавария, която наложи едни от най-стриктните ограничения за обществена отдалеченост, разяснява, че провинцията прави дребни стъпки към разхлабване на рестриктивните мерки , с цел да не подложи на риск извоюваното досега в битката с вируса.
 Стотици на митинг за цивилен права в Германия
Стотици на митинг за цивилен права в Германия

Полицията е задържала някои от деятелите

Зьодер добави пред радио BR, че 80% от търговията на дребно е възобновена.

" Ако проработи тази седмица, можем да помислим за в допълнение облекчение ", заяви той.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,8 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 193 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,9 млн. случая и над 206 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 865 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР