Министърът на икономиката на Франция Бруно Льо Мер призова да

...
Министърът на икономиката на Франция Бруно Льо Мер призова да
Коментари Харесай

Бруно Льо Мер иска промяна на европейските правила, за да се справи с Китай

Министърът на стопанската система на Франция Бруно Льо Мер прикани да се " развият " европейските правила, с цел да може Европейският съюз да се трансформира в " огромен стопански континент ", кадърен да се конкурира с Китай и Съединени американски щати.


" Европа може да бъде огромният стопански континент на XXI век с стопански модел, който е нисковъглероден, обективен и учреден на солидарността, по-привлекателен от централизирания китайски или американски модел ", съобщи Льо Мер на проведената от Medef среща на френските бизнесмени (Rencontre des entrepreneurs de France - REF).

За да се трансформира в " стопански водач ", Старият континент би трябвало да се възползва от опциите, предлагани от генеративния изкуствен интелект и нужната декарбонизация на стопанската система в изискванията на климатичните промени, продължи той, обръщайки се към бизнес водачите, събрали се на пистата " Лоншан " в Париж.

" Ако желаеме играта през XXI век да се играе сред Съединените щати, Китай и Европа, а не в рисков конфликт сред китайския и американския континент, тя би трябвало да се играе в този момент ", сподели Бруно Льо Мер, като счита, че е жизненоважно Европейски Съюз да пази своите " ползи ".

Той даде образец със дотациите за електрически автомобили, които във Франция скоро ще бъдат подложени на " екологична оценка ", която евентуално ще ограничи китайския импорт.

" Това е много комплицирано. Бих предпочел, в случай че можехме да кажем, че европейският бонус е непокътнат за промишлени артикули с европейско наличие. Това прави Китай, това вършат Съединените щати, само че към момента не мога да върша това в Европа поради европейските стандарти ", оплака се Бруно Льо Мер.

" Да променим европейските правила, с цел да насърчим европейското наличие, европейското произвеждане, европейските технологии и европейските работни места ", прикани той.

" Да бъдем трансгресивни ", сподели той. " По-добре да побързаме и да променим стандартите си, да ги опростим и да насърчим европейското наличие, в случай че желаеме да се противопоставим на китайското напредване нагоре по пазара " в автомобилния бранш.

Бруно Льо Мер счита също по този начин, че е " безусловно неотложно " да се сътвори съюз на финансовите пазари в границите на Европейски Съюз, с цел да се насърчат вложенията.

По мотив връзките сред Франция и Германия, които, съгласно него, са по-малко плавни, в сравнение с при някогашния канцлер Ангела Меркел, Льо Мер акцентира, че " постоянно е по-лесно да се работи с държавно управление, в което има единствено една политическа група, в сравнение с с съдружно държавно управление ".

" Но персоналните връзки са отлични " с министъра на стопанската система Роберт Хабек и министъра на финансите Кристиан Линднер, увери той, " а също по този начин са забележителни и сред канцлера Олаф Шолц и президента Макрон ".

Според него има " единствено една действителна точка на стратегическо разминаване ": " Повтарям на нашите немски другари: " Не критикувайте френската нуклеарна енергетика, тя е безспорната алена линия на френската икономическа политика ".

" Ние не сме подготвени да се откажем от нея и в противен случай, желаеме да я развиваме ", добави той.

От своя страна новият ръководител на Medef Патрик Мартен изрази вяра, че немското държавно управление " ще надвиши много егоистичния метод към тези въпроси " и " ще признае, че предлагането на френска нуклеарна сила е от изгода за самата Франция и за Европа като цяло с оглед декарбонизацията ". /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР