Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Министър Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 400 млн. лв., която ще създаде 350 работни места в нов завод в Разград

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документ за инвестиция клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на изпълнителния шеф на „ Биовет “ АД – Ангел Желязков. Размерът на инвестицията по капиталовия план възлиза на 400 млн. лева и в следствие от него ще бъдат разкрити 350 нови работни места в нов цех на компанията в Разград.

Министър Борисов уточни, че за последните 12 месеца, по време на рецесията, са сертифицирани капиталови планове на стойност 1.6 милиарда лв.. По думите му с този план единствено от началото на годината по ЗНИ са насърчени 9 плана (клас А) с общ размер на плануваните вложения 577.11 млн. лева, които ще основат близо 1000 нови работни места. „ Осем от плановете са отвън столицата, шест от тях са в преработващата индустрия, а пет плана са във високотехнологични производства и услуги. Икономическият министър посочи още, че се работи по нови капиталови планове за още 400 млн.лв.

Инвестиционният план на „ Биовет “ АД е за нов цех – уголемение на Инсталация за произвеждане на междинни артикули, апаратура за произвеждане на имуногенни фармацевтични артикули и Фотоволтаична централа в гр. Разград. Предвижда се разширение на съществуващото дружество чрез създаване на новия цех и фотоволтаична електроцентрала за лични потребности.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР