Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции
Коментари Харесай

Министър Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции в размер на 110 млн. лв.

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи четири документа за вложения клас „ А “, издадени по реда на Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/. Стойността на плановете е в размер на 110 млн. лева На формалната гала в Министерството на стопанската система участваха представители на фирмите и заместник-министърът на стопанската система Стамен Янев.

Министър Борисов уточни, че с тези четири плана от началото на годината по реда на Закона за поощряване на вложенията са издадени документи за клас инвестиция на 18 плана, на обща стойност 415,2 млн. лева, като те имат капацитет да разкрият 2602 нови работни места.

Лъчезар Борисов добави, че се работи и за спомагателни тласъци за вложителите, възстановяване на изискванията за вложения и привличане на стратегически вложители. „ Разработени са нормативни промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на вложенията за включване на нова финансова мярка за поддръжка на стратегически предпочитани вложители от преработващата индустрия за даване на безплатна финансова помощ, според от размера на инвестицията и района и при съблюдаване на разпоредбите за държавни помощи на Европейски Съюз. Проектът на разпореждане следва да бъде оповестен за публично разискване тази седмица “, добави той.

Икономическият министър акцентира, че и четирите плана са високотехнологични и ще основат висока добавена стойност в области като Шумен, Варна, Кърджали и София. Три от плановете са свързани с един от главните цели на министерството за развиване на кръговата стопанска система.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР