Министърът на икономиката Кирил Петков все още не е провел

...
Министърът на икономиката Кирил Петков все още не е провел
Коментари Харесай

Кирил Петков още не е говорил с президента, не знае дали остава в новото правителство |

Министърът на стопанската система Кирил Петков към момента не е провел диалог с президента Румен Радев във връзка възможното му присъединяване в новото служебно държавно управление и не знае дали ще бъде част от него. Това разгласи той в Раднево през днешния ден.

Той отказа да разяснява и дали ще разгласи присъединяване в нов политически план, откакто си завоюва голяма известност като стопански министър поради разкритията за злоупотреби на ГЕРБ в Българската банка за развиване, Държавната консолидационна компания и други

Днес Петков и другият обвинен в новия политически план, сътрудника му Асен Василев бяха на посещаване в Раднево и Стара Загора, където си срещнаха със синдикатите в " Мини Марица - изток " и Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2.

Двамата се включиха и в подписката за опазване на въглищния комплекс и работните места, която към този момент събра поддръжката на над 100 хиляди души. Министър Петков отхвърли срещата да е предизборна и уточни, че е заречен на синдикатите да пристигна на място.

" За нас хората са доста значими, приказваме за над 10 000 работещи, наранени са 20 000 с техните фамилии. Не може да вършим проекти единствено на база тактики би трябвало да имаме противоположната връзка, да дискутираме с тях и по тази причина сме тук. Това не става от София, става от Раднево ", сподели министърът на стопанската система.

Според него една от предпочитаните индустриални зони, които би трябвало да се основат в бъдеще, би трябвало да бъде точно в региона на Раднево и Стара Загора.

" Докато сме служебни министри, ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, пристигнали сме тук да приказваме с хората, да чуем техните отзиви и да го обединим с нашите тактики за проекта за възобновяване, в който един от целите са индустриалните зони ", сподели Кирил Петков.

Министърът на финансите Асен Василев добави, че с изключение на от проекта за възобновяване би трябвало да се възнамеряват и средствата от Фонда за обективен преход, които са 1.3 милиарда лева и са особено за въглищните райони.

" Работата по това още не е почнала и по тази причина е значимо да чуем какви хрумвания имат хората, с цел да стартират да се възнамеряват ", сподели Василев.

Той напомни, че Маришкия басейн дава към 40% от електрическата сила на страната, без да се употребяват вносни първични материали.

" Много е значимо тези 40% да си останат наши, да не подвластен от импорт на първични материали ", разяснява финансовият министър.

Той разяснява и смяната в бюджета, който планува увеличени разноски за пенсиите, като бе
безапелационен, че това няма да усили налозите и осигуровките.

" Няма такова нещо. Разчетите ги дадохме на бюджетна комисия, умерено може да се поеме безусловно
всичко като нарастване без да се пипат налозите “, сподели финансовият министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР