Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции

...
Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции
Коментари Харесай

Министър Петков връчи три сертификата за инвестиции клас А на стойност над 54 млн. лв.

Министърът на стопанската система Кирил Петков връчи три документа за вложения клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Инвестициите по тези планове са на обща стойност над 54 млн. лева и плануват разкриването на към 240 нови работни места, оповестиха от отрасловото ведомство.

Сертификат за инвестиция клас А получи " Тракия Глас България " ЕАД за плана " Цех за последна обработка на създадената продукция ", гр. Търговище, на обща стойност 27 382 000 лева и разкриване на 10 нови работни места.

По реда на Закона за поощряване на вложенията документ клас А получи и " Готмар " ЕООД, гр. Съединение, за капиталовия план " Увеличаване на индустриалния потенциал на " Готмар " ЕООД посредством придобиване на нови индустриални мощности и създаване на хранилища и понижаване на разноските за електрическа енергия посредством създаване на фотоволтаична апаратура " на обща стойност 16 800 000 лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 200 нови работни места.

" Теклас България " ЕАД получи документ клас А за капиталов план " Разширение на производството и създаване на роботизиран склад за предпазване на подготвена продукция ", Враца, на обща стойност 10 млн. лева и разкриване на 30 работни места.

Министър Петков благодари на вложителите за това, че осъществят и уголемяват продукцията си на територията на България, като акцентира, че всички капиталови планове са експортно насочени, което способства в огромна степен за икономическия напредък на България. И трите плана се осъществят отвън столицата и имат значителен принос за районното икономическо развиване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР