Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов постави пред посланика

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов постави пред посланика
Коментари Харесай

Никола Стоянов пред германския посланик: Нужно е общоевропейско решение за вноса от Украйна

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов сложи пред посланика на Федерална република Германия Н. Пр. Ирене Планк въпроса за потребността от общоевропейско решение за вноса на зърно от Украйна и целева европейска помощ за българските производители.

Посланик Планк акцентира, че би трябвало да се откри решение за поддръжка на Украйна, само че и да се покаже взаимност към българските фермери.

Министър Стоянов показа проблемите, които срещат българските производители поради основаната неравностойна конкуренция с нараствания импорт. Той уточни, че се надява Германия да поддържа българската позиция на идните разисквания на равнище Европейски съюз.

„ Виждаме, че това е въпрос, който е значим за редица страни и европейската взаимност значи да се откри съответен общ отговор, отчитайки ползите на страните членки “, акцентира Никола Стоянов.

Той разясни, че дружно с предприемането на съответни дейности, България ще продължи и дейния разговор с Европейската комисия за намиране на общо решение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР