Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов посочи, че не

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов посочи, че не
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Маринов искаше ДКК да спре проверката срещу „Ел Би Булгарикум“

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов уточни, че не е уволнявал някогашният началник на „ Ел Би Булгарикум “ - Николай Маринов: " До Съвета на шефовете доближиха сигнали за ниското качество на доставеното унгарско мляко. Фирмата-посредник е българска. Фактически предплатено са плащани парите на тази компания. "

 

Шефът на „ Ел Би Булгарикум “ - Николай Маринов твърди, че министър Стоянов го е притискал да внася тъкмо това мляко. Натискът е бил да се приключи контракта за изкупуване на българско мляко. Стоянов твърди, че е виждал Маринов единствено един път по самодейност на самия Маринов. Никола Стоянов сподели, че уволнението на Маринов е реалност поради обществени злоупотреби, за които имат протоколи: " Маринов искаше ДКК да спре инспекцията против „ Ел Би Булгарикум “. Никола Стоянов добави, че имам сигнали за покупка на коли и цистерни на повишени цени с към 20%: " Над 800 000 лева са дадени на компания, която не е формален дилър на марката. "

 

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов разясни: " Вътрешният одит на Министерството към този момент е в „ Ел Би Булгарикум “. Докладът, който приготвят, отива при прокуратурата. Не съм казвал на Маринов да подписва контракт с тази компания и да купува мляко с неприятно качество. Новият шеф е определен от Съвета на шефовете към предприятието. Маринов не ми е пращал отчети. Принципал на „ Ел Би Булгарикум “ е ДКК. "

 

Никола Стоянов добави, че е провел срещи с комерсиалните вериги за свалянето на цените още през м. октомври 2022г. Комисия за защита на конкуренцията са сезирани. Съставени са над 20 акта за нелоялна конкуренция и други нарушавания. Стоянов уточни, че е значимо тяхното осветляване: " На уеб страницата ще бъдат включени цените в Европа. Очаквам намаляване на цените. Ще се поставят методични старания за това. Всичко ще бъде в границите на закона. "

 

Никола Стоянов разяснява и изказванията на Корнелия Нинова, която уточни, че ще даде на прокуратурата Стоянов поради построяването на фотоволтаици върху язовир Огоста. До този миг Стоянов не е викан от прокуратурата. Министърът добави, че има интерес от огромни вложители за построяването на този план.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР