Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов два месеца не

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов два месеца не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Министърът на икономиката Стоянов се превръща в заплаха за националната сигурност на България

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов два месеца не идва на парламентарен надзор. Намира се всевъзможен метод да не се явява. Задали сме десетки въпроси, само че като че ли за служебните министри в кабинета на президента Радев им стана табиет да подценяват Народното събрание и да не идват на парламентарен надзор. Многократно сме подлагали на критика това държание. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление от парламентарната естрада, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Но ми се коства, че за съответния мотив, за който ще ви приказвам, към този момент става въпрос за заплаха. Затова желая да сигнализирам, да предупредя и да се знае. Министърът на стопанската система и промишлеността Стоянов неведнъж декларира в обществени изявленията, че е задвижил развой за голяма немска инвестиция от 1 милиарда за фотоволтаичен парк при язовир " Огоста “. Не веднъж го декларира обществено. Всяка задгранична инвестиция е добре пристигнала, стига да се съблюдават законите на България и да не се заплашва националната сигурност ", посочи тя.

" Искам да предупредя следното: язовир " Огоста “ попада в този документ, за който министъра евентуално и не е чувал - Постановление 181, което дефинира стратегически обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност. Язовир " Огоста “ на 6-то място в този лист съставлява обект, значим за националната сигурност. На всички към този момент е ясно, че язовир " Огоста “ е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт, с цел да се избегнат вероятно бъдещи проблеми. Той е един от първите, за които би трябвало да се вземат ограничения. Собственик на язовир " Огоста “ е Министерство на земеделието. Имам десетки причини да прикани този човек да бъде спрян и го споделям в точния момент.

Първо, притежателят дал ли му е позволение? Второ, какво споделят службите по този въпрос, тъй като по това разпореждане тези обекти се следят от службите? Трето, какво споделя Държавната организация по метрология и механически контрол? Четвърто, дало ли е Министерство на екологията Оценка на въздействието върху околната среда? Мога да продължа с още десетки въпроси ", разясни Нинова.

" Самият министър Стоянов към този момент става опасност за националната сигурност, в случай че не го спрем в точния момент и не желаяме тук в Народното събрание да изясни какво прави, с чие позволение го прави, има ли всички нужни документи и процедури, съставлява ли това, което прави опасност за националната сигурност и района.

Изключително значими въпроси, предизвестила съм. Чакам го към този момент втори месец, да пристигна тук преди да стане в действителност рисков за България ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР