Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов взе участие в

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов взе участие в
Коментари Харесай

Министър Богданов участва в откриването на Тринадесетата Министерска конференция на СТО

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов взе присъединяване в формалното разкриване на Тринадесетата Министерска конференция на Световната комерсиална организация (СТО), която се организира в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Конференцията e най-висшият орган за взимане на решения на СТО и служи като основно събитие за страните членки на организацията за справяне с комерсиалните провокации, рационализиране на комерсиалните правила и установяване на дневния ред на международната комерсиална политика. На събитието взе участие и заместител - министърът на стопанската система и промишлеността Николай Павлов.

През тази седмица представители на над 170 страни, стопански министри и други представители от страните членки на СТО от целия свят ще разискват политики, свързани с многостранните съглашения и многостранните търговски договаряния.

Предвижда се да се вземат решения по отношение на промяната на системата за споразумяване на разногласия в СТО, въпроси свързани с развиването на най-слабо развитите страни, дотациите в рибарството, електронната търговия, търговията и екологичната резистентност, присъединение на нови страни и други значими въпроси.

В рамките на вчерашния ден министрите утвърдиха и декларация, отбелязваща завършването на Споразумението за улеснение на вложенията за развиване (IFD).
Споразумението ще помогне на подписалите го страни да привлекат директни задгранични вложения, които да подтикват растежа, да поддържат повишението на продуктивността, основаването на работни места и консолидираното в световните вериги на доставки. Споразумението също по този начин ще способства и за превръщането на международната стопанска система в по-устойчива и приобщаваща.

Министър Богданов разяснява, че от изключителна значимост за надеждността на СТО е 13-та Министерска конференция да реализира изчерпателен пакет договорености, който да обхване най-належащите за решение въпроси, както и да зададе нужните политически насоки за бъдеща работа по отношение на реформиране и модернизиране на организацията.

Министерската конференция е висш изпълнителен орган на Световната комерсиална организация. Тя се привиква минимум един път на две години. В работата на Министерската конференция взимат присъединяване министри, висши чиновници и други представители от страните членки на СТО (понастоящем има 164 страни членки) и страни наблюдаващи (25 такива държави), интернационалните междуправителствени организации със статут на наблюдаващи, неправителствени организации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР