Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов се срещна с

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов се срещна с
Коментари Харесай

Министър Богданов разговаря с посланика на Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов се срещна с посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок. Двамата разискаха високото равнище на стопански връзки и новите благоприятни условия за развиване сред двете страни. Разговорът в Министерството на стопанската система и промишлеността се състоя във връзка края на мандата на дипломат Секизкьок.

По време на срещата Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари на министър Богданов за работата му, с която е съдействал за увеличение на двустранния стокообмен и взаимните вложения, както и че е основал среда, в която турският бизнес да се усеща добре.

„ Достигнахме точка на доста положителни стопански взаимоотношения. Сега е време да начертаем стъпки, които да дават още по-добри резултати ", сподели икономическият министър. Той напомни реализацията на предпочитания за българското държавно управление капиталов план в алуминиевия цех „ Алкомет ".

По време на срещата Н.Пр. Айлин Секизкьок показа идни значими стопански събития и конгреси, които ще се проведат в Турция и у нас до края на годината и насочи покана към Министерството на стопанската система и промишлеността и българския бизнес да се включат в тях. Тя означи, че България има добре развити високотехнологични компании в секторите на аутомотива и на галактическите науки. По думите на Н. Пр. Айлин Секизкьок Турция има интерес от осъществяване на взаимни планове в тези сфери.

Икономическият министър и турският дипломат разискаха и средата за турските вложители в страната ни. По време на срещата Богдан Богданов разгласи, че напъните на България за понижаване на административната тежест за непознатите вложители ще продължат. Той напомни за основаването на две нови индустриални зони във Варна и в Бургас и съобщи, че българската и турската страна може да си сътрудничат в построяването и развиването на индустриалните зони и опциите за реализация на планове с публично-частно партньорство.

Богданов напомни, че на фона на рецесията в Европа, Министерство на стопанската система и промишлеността се стреми да развива връзките си с страни от Централна и Източна Азия. Той подчертава на това, че Турция е подобаващ сътрудник за България и че има огромна синергия сред двете страни за осъществяване на общи планове в разнообразни сфери. Богданов акцентира и, че ще продължи работата и разговора с новия дипломат и с посолството на Република Турция в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР