Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов се обяви против

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов се обяви против
Коментари Харесай

Министър Богданов се обяви против увеличението на цените на мобилните услуги

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов се разгласи срещу нарастването на цените на мобилните услуги от мобилните оператори.

Ако няма причини за какво българските жители би трябвало да заплащат повече, ще използваме всички механизми на страната, с цел да предотвратим нерегламентирано нарастване на таксите. Това сподели той в предаването „ Тази събота “ по бТВ във връзка оповестената индексацията на цените на мобилните оператори.

Припомняме, че преди дни Телекомите оповестиха, че още веднъж ще подвигат цените. Виваком показаха, че нарастването на цените ще бъде с 4,7%. А1 и Йетел също заявиха планове за смяна на таксите.

Ще има среща сред Министерството на стопанската система и мобилните оператори, разгласи министърът и посочи, че първата среща ще се състои още другата седмица. Богдан Богданов изясни, че от икономическото министерство желаят да схванат причините за повишението на цените за мобилните услуги, както и да видят финансовите резултати, облагите и оперативните разноски на мобилните оператори.

„ Много ясно би трябвало да се изясни за какво българските жители трябва да заплащат повече “, разяснява министърът.

Попитан дали ще остане министър след ротацията, Богданов сподели, че значимият въпрос в този момент е да свършат работата, за която са назначени. „ Ротацията е механически детайл, който обаче не би трябвало да е основата на нашата полемика за бъдещето на България “, счита той.

Богданов посочи, че още не са почнали диалози с него дали ще остане в идващия кабинет. В момента, както споделиха министър председателят и вицепремиерът, има диалози на равнище Министерски съвет сред двамата и с партийните групи, прави оценка се работата на всеки един от нас, уточни министърът. Той изрази вяра при диалозите с него да бъдат сложени и разисквани целите и задачите на Министерството на стопанската система, които, в случай че бъдат подкрепени, да бъдат изпълнени от настоящия или бъдещия състав на ведомството.

Намеренията на мобилните оператори бяха остро атакувани и от ръководителя на Асоциацията за отбрана на потребителите Пейо Майорски, който излезе с остра декларация против подготвяното от мобилните оператори следващо нарастване на цените. Той даже прикани прокуратурата и страната да проверяват мобилните оператори.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР