Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов съобщи в интервю

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов съобщи в интервю
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Стокообменът между Гърция и България е близо 6 млрд. евро

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов заяви в изявление за Българска телеграфна агенция, че на Международния панаир в Солун ще бъдат оповестени извънредно два основни плана от районно значение.

“Единият е напълно български план, който ще има районно значение, а другият е партньорство с гръцка компания, още веднъж български новаторски артикул, който започва своята съществена активност в Гърция ”, сподели министърът.

Тази година България е почетна страна участник в най-голямото комерсиално ревю в Югоизточна Европа. Министър Богданов уточни, че това е извънредно значимо от позиция на обстоятелството, че Гърция е наш основен търговски сътрудник – единствено за предходната година стокообменът сред двете страни е близо 6 милиарда евро.

На панаира ще вземат присъединяване към 60 български компании от секторите високи технологии и ИТ, строителство и инфраструктура, хранително-вкусова индустрия, превоз и машиностроене. В рамките на ревюто ще се състои и бизнес конгрес.

По думите на министъра за страната ни е значимо да покаже ново софтуерно лице, ориентирано към компании и планове, свързани с високи технологии и предпочитани браншове от районно значение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР