Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов е обсъдил с

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов е обсъдил с
Коментари Харесай

Стратегията за Панаира обсъдиха Министърът на икономиката и маоритарния собственик на Международното изложение

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов е разискал с мажоритарниясобственик на Международен панаир - Пловдив Георги Гергов Стратегията за развиване на сдружението, която се създава от Министерството. Това е станало на взаимна среща по време на разкриване на 77-ия Международен механически панаир, който ще се продължи до 17 септември.

Изложението тази година показва и профилирани експозиции, отдадени на модерното екологично строителство, обвързвано и с сигурността на постройките в изискванията на климатични рецесии.

Богданов съобщи пред публицисти, че е значимо да има разговор сред всички акционери. Според него въпросът със собствеността е основен, само че акционерите би трябвало да си сътрудничат, в името на ефикасното ръководство на сдружението. Само преди седмица министър Богданов показа тактиката за развиване на пловдивския панаир и пред Общинския съвет на града.

„ Мога да ви уверя, че връщането на цялостния потенциал на панаира и привличането на интернационалните сътрудници е главен фокус за нашето министерство “, сподели министърът.

Според него през последната година България потвърждава, че е страна, желана от задграничните предприемачи, защото единствено за 8 месеца вложенията у нас са се повишили с 90%.

Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия цялостен потенциал и привличането на интернационалните сътрудници са основен приоритет на Министерството на стопанската система и промишлеността. Това съобщи министър Богдан Богданов. На ревюто участва и зам.-министър Ивайло Шотев.

Икономическият министър акцентира, че това ревю е един от главните фактори, които ще подкрепят икономическото развиване на България. Той посочи, че страната ни би трябвало да притегля от ден на ден новаторски компании.

“По данни на Българска народна банка от началото на годината директните задгранични вложенията са нарастнали с над 90%, а българската стопанска система даже и в тези сложни времена пораства с близо 2%.Все повече нови компании поглеждат на България като евентуална капиталова дестинация ", съобщи той.

„ Успяхме да задържим бюджетния недостиг под 3%, което е главно условие и приоритет, с цел да може България най-сетне справедливо да стане част от Еврозоната ".

По думите му целта на държавното управление е България да стане част от Шенген до края на годината. Според него участието е значимо освен за страната, само че и за районната непоклатимост.

При откриването на 77-ия Пловдивски панаир Богданов подчертава на това, че фокусът на тазгодишното издание са високите технологии и нововъведенията. „ Това е явен индикатор, че България е дестинация, в която фирмите могат да работят дейно и да се възползват от едни от най-облекчените и удобни данъчни условия. Ние имаме положителни специалисти, които могат и създават бъдещите нововъведения “, акцентира министърът.

Богдан Богданов посочи два основни български новаторски плана.

Единият е за развиване на система от наносателити, които ще дават платформа за развиване на бъдещи нововъведения, ориентирани към предварителни защити от бедствия и повреди, мониторинг от позиция сигурност и защита, на трафик.
Другата е първата в Европа българска компания, която получи публично утвърждение за самостоятелни карго полети, които ще стартират от тази година от Гърция.

В умозаключение министър Богданов увери, че в лицето на българските институции и в частност на МИИ, бизнесът постоянно ще има поддръжка за плановете, които счита да осъществя в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР