Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с представители на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с представители на
Коментари Харесай

Министър Караниколов се срещна с представители на Саудитския фонд за публични инвестиции

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с представители на Саудитския фонд за обществени вложения. От българска страна участва изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев. От саудитска страна участваха Н.ПР. Месфер Абдулрахман Алгхасеб - ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Саудитска Арабия, Турки ал-Нуейсир – управител „ Международни вложения “ в СФПИ, както и Харис ал-Мубарак – старши помощник в СФПИ.

В рамките на срещата министър Караниколов срещна участниците с опциите за вложения в България, като подчертава на ниските данъчни и оперативни разноски, насърчителните ограничения за огромни планове и дейностите за понижаване на административната тежест. Той посочи, че при започване на тази година са признати два значими закона, които към този момент са в действие. „ Това са Законът против корупцията, който е съгласуван с всички европейски наставления и е изработен за да отбрани вложителите, както и Законът за концесиите, който сплотява публично-частното партньорство и основава условия за сформирането на взаимни сдружения сред българската страна и евентуални вложители “, сподели той.

По време на диалозите министър Караниколов бе безапелационен, че нашата страна желае да развива интензивно икономическите връзки сред двете страни.
„ Традиционно положителните двустранни връзки в комерсиалната област, както и удобните пазарни благоприятни условия на Саудитска Арабия вършат Вашата страна перспективен външноикономически сътрудник на България “, сподели още той.

Министър Караниколов увери, че изпълнителната власт поставя всички нужни старания, с цел да обезпечи удобна капиталова среда. И подчертава върху опцията за стратегическо съдействие и обмяна на опит сред Българската организация за вложения (БАИ) и Саудитско-арабската генерална организация за вложения (САГИА). Той показа и няколко капиталови плана, чиято реализация би съдействала за активизиране на комерсиалните връзки.

Посланик Месфер Абдулрахман Алгхасеб изрази признателност за предоставената информация и увери, че чака в най-скоро време разширение на съдействието и определяне на нови партньорски връзки сред предприемачи от двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР