Министърът на икономиката Емил Караниколов проведе работна среща с председателя

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов проведе работна среща с председателя
Коментари Харесай

Министър Караниколов се срещна с председателя на Комисията по търговия на Шанхай

Министърът на стопанската система Емил Караниколов организира работна среща с ръководителя на Комисията по търговия на Шанхай госпожа Шан Юин. Визитата е част от формалното посещаване на министъра в Китай.

По време на диалога двете страни показаха удовлетворение от откритото трайно и ползотворно съдействие сред Министерството на стопанската система и Комисията, подкрепено с няколко Меморандума през последните години. „ Вярвам, че днешната среща ще затвърди още повече връзките на България с най-големия финансов и стопански център на Китай “, показа министър Караниколов. Той онагледи целите в развиването на българската стопанска система, свързани с увеличението на директните задгранични вложения и ръстта на Брутният вътрешен продукт. Икономическият министър изложи макроикономическите индикатори на България, правещи я приближен и сигурен сътрудник.

Двете страни се договориха за съдействие в области от съвместен интерес като промишленост, туризъм и просвета. Министър Караниколов сложи въпроса за това, че България търси карго оператор. Г-жа Юин от своя страна изрази мнение, че в Шанхай има доста мощни компании в оперирането на карго летищата и те имат огромно предпочитание да влагат в чужбина. Тя пое ангажимент да спомага на българската страна в тази посока.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР