Министърът на икономиката Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Има засилен инвестиционен интерес към индустриални терени в Русе

Министърът на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила сподели по време на парламентарния надзор, че единствено за последните няколко месеца пет съществени задгранични компании са създали капиталови запитвания посредством Българската организация за вложения, министерството и Националната компания "Индустриални зони " за индустриални терени в Русе и региона за създаване на индустриални предприятия. Три от тях са немски - от автомобилната, опаковъчната и печатарската промишлености и от производството на асансьори и ескалатори.

Четвърта компания е от Кипър и е от хранителната промишленост. Последното капиталово питане за Русе е от началото на март от българското посланичество на шведска автомобилна компания. Ръководството на зоната е предложило съответни терени на вложителите.

Сега в огромна част от територията на зоната не се правят действия, свързани с импорт и експорт на артикули и даване на услуги от и за чужбина, сподели министърът. Затова, с предписание на Министерски съвет, статут на зоната се трансформира за терените, които все още не се употребяват, подсети министърът. Имотите в активите на зоната са 141,7 декара и те резервират статута си на свободна зона, за останалите парцели - благосъстоятелност на зоната, този статут отпада. С извеждането на терени от границата на зоната се цели привличане на вложения в града, означи министърът. Той съобщи, че Министерството на стопанската система ще изисква от управлението на зоната да подписва покупко-продажби единствено със сертифицирани вложители, което означа терени да се продават, откакто съответната компания е поела ангажимент към страната за вложения и нови работни места.

Министърът означи, че зоната има неосъществен капацитет. В момента множеството от вложителите, които желаят да дойдат в България за прогнозиране на бъдещите си вложения, желаят за купят терени, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР