Министърът на икономиката Емил Караниколов е на мнение, че Механизма

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов е на мнение, че Механизма
Коментари Харесай

Според Караниколов мониторингът върху България не трябва да отпада

Министърът на стопанската система Емил Караниколов е на мнение, че Механизма за съдействие и инспекция върху България не би трябвало да отпада. Той обаче посочи пред Българска национална телевизия, че мониторинг би трябвало да има за всички страни в Европейския съюз.

" Корупцията не е тръгнала от България и не е единствено в България ", сподели той в отбрана на тезата си.

При публикуването на последния мониторингов отчет Европейската комисия разгласи, че България е изпълнила критериите за отпадане на Механизма за съдействие и инспекция (МСП), само че че желае да чуе мнението и на Европарламента и Европейския съвет. Това значи, че до момента в който не се реализира единодушието на другите 26 държави-членки на Съвета, механизмът надали ще отпадне.

Борбата за завода на " Фолксваген " накара Караниколов да направи и предложение " страните от района да се сплотяват и да аплайват за такива огромни стратегически обекти ". Той акцентира, че България е постигнала доста, защото е достигнала до финалната фаза на конкуренцията, като напомни, че спечелилият към момента не е определен.

По думите му името на България е било очернено в последните 30 години, защото " страната беше абдикирала от обучение и просвета, както и от законодателство ".

" Опетнихме и името на страната. Имаше опция без да работиш да станеш милионер, което е неприемливо ", сподели още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР