Министърът на икономиката Даниела Везиева поиска оставките на тримата представители

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева поиска оставките на тримата представители
Коментари Харесай

Везиева поиска оставките на всички от ГЕРБ в ръководството на ДКК

Министърът на стопанската система Даниела Везиева изиска оставките на тримата представители на ГЕРБ в съвета на шефовете на Държавна консолидационна компания. Това оповестява тя пред Mediapool, откакто през вчерашния ден стана ясно, че от длъжността изпълнителен шеф Ваня Караганева , която бе назначена по времето, в което Кирил Петков заемаше поста на стопански министър.

Като бяха посочени нарушавания, които Караганева е съумяла да извърши за късото време като втори началник на компанията. От решението на борда на ДКК стана ясно, че Караганева е била назначена в нарушаване на Търговския закон – имала е трудови правни отношения с различен шеф, а е заявила, че няма такива. Освен това договорът ѝ е непозволено подписан с член на Съвета на шефовете, защото не е имало негов ръководител. Тя действително е вършела неща в ДКК без да пита, без да се преценява с решенията на борда.
Трус в ДКК: Директорка, назначена от Кирил Петков, е уволнена поради незаконни дейности
Пореден трус в управлението на Държавната консолидационна компания - Съветът на шефовете е уволнил от длъжността изпълнителен стълб...

Днес отрасловият министър Везиева споделя, че не е знаела за взетото през вчерашния ден решение.

" Безкрайно съм сюрпризирана от решението на Съвета на шефовете на ДКК за уволнението на Караганева. То идва в миг, в който тя е предложила нова конструкция на държавната компания. Това демонстрира, че завареното управление на ДКК не желае да скъса по никакъв метод със остарелия циничен модел на ръководство на сдружението и задачата им е съзнателно да блокират работата на компанията. Разочарована съм от тяхното държание, не съм го очаквала ", споделя Везиева.

Припомняме, че трима от петимата шефове на ДКК са назначения на ГЕРБ в последните дни на държавното управление на Бойко Борисов. Това са Рая Каназирева , Диляна Софиянска и Радостин Вазов .

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР