Министърът на икономиката Даниела Везиева иска оставките на трима от

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева иска оставките на трима от
Коментари Харесай

Везиева поиска оставките на тримата от ГЕРБ в ръководството на ДКК

Министърът на стопанската система Даниела Везиева желае оставките на трима от петимата членове на директорския ръб на Държавната консолидационна компания (ДКК), които са назначени в последните дни от мандата на държавното управление на Бойко Борисов в края на април.

Това са изпълнителният шеф Рая Каназирева, Диляна Софиянска и Радостин Вазов - наследник на Григорий Вазов, ректор на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси, сподели министър Везиева по телефона за Mediapool.

Поводът е отстраняването на, която влезе в ръководството на компанията по времето на Кирил Петков.

Караганева е отстранена от поста на извършено общо заседание на Съвета на шефовете на ДКК в понеделник, за което тя не е била известена. Другият представител на страната в сдружението – Чавдар Христозов също не е бил известен.

" Безкрайно съм сюрпризирана от решението на Съвета на шефовете на ДКК за уволнението на Караганева. То идва в миг, в който тя е предложила нова конструкция на държавната компания. Това демонстрира, че завареното управление на ДКК не желае да скъса по никакъв метод със остарелия, циничен модел на ръководство на сдружението и задачата им е съзнателно да блокират работата на компанията. Разочарована съм от тяхното държание, не съм го очаквала ", сподели министър Везиева пред Mediapool.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР