Министърът на финансите Владислав Горанов назначи начело на Държавната комисия

...
Министърът на финансите Владислав Горанов назначи начело на Държавната комисия
Коментари Харесай

Горанов назначи шефа на кабинета си начело на комисията по хазарта

Министърът на финансите Владислав Горанов назначи отпред на Държавната комисия по хазарта началника на кабинета си малко повече от седмица откакто предложи комисията да се трансформира в организация, която да е едноличен орган с изпълнителен шеф, назначаван от министъра на финансите с претекст да е ясно кой носи отговорност и по-голяма действеност при взимане на решения. В момента всички решения на комисията се гласоподават от колегиален орган на ръководство, в който членува шефът на регулатора (назначаван от министъра на финансите), както и по един представител на Национална агенция за приходите, ДАНС, Министерството на стопанската система и Министерството на правораздаването.

Днес от Министерството на финансите оповестиха, че Горанов е освободил по негова молба ръководителя на Държавната комисия по
хазарта (ДКХ) Александър Георгиев. През предходната седмица той бе арестуван от прокуратурата, бе упрекнат в длъжностно закононарушение и пуснат под гаранция от 40 хиляди лева Причина за този и други арести стана откритието на страната, че години наред частните лотарии са плащали по-малко налози от държавната, с което са ощетили бюджета с няколкостотин милиона лв..

Сега за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на комисията по
хазарта е назначен Георги Йорданов до намиране на титуляр за поста.

От ноември 2014 година до момента той е шеф на кабинета на министъра на финансите. Според формалната му визитка преди този момент е бил началник на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В интервала от декември 2010 година до април 2014 година е държавен контрольор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 година до октомври 2010 година поредно е заемал длъжностите шеф на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и основен секретар на Националната работа за растителна отбрана. Професионалната му кариера стартира в Министерството на финансите през 1995 година като контрольор в данъчната администрация и основен данъчен контрольор в Службата за попречване и откриване на данъчни нарушавания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР