Министърът на финансите Владислав Горанов е наредил проверка на Комисията

...
Министърът на финансите Владислав Горанов е наредил проверка на Комисията
Коментари Харесай

Горанов: Наредих проверка на Комисията по хазарта по сигнал за данъчно облагодетелстване

Министърът на финансите Владислав Горанов е наредил инспекция на Комисията по хазарта след получен сигнал за това, че е облагодетелствала една от контролираните от нея компании с неплатени милиони левове към страната. Проверката е предоставена на Държавната финансова ревизия, заяви Горанов в изявление в четвъртък вечер за предаването " Лице в лице " на Би Ти Ви.

" Имаме сигнал, че Комисията по
хазарта през годините по този начин е определила метода на образуване на игрите на един от операторите, че това води до икономисване на таксата по Закона за хазарта. Тези изказвания би трябвало да бъдат тествани. Голям размер информация получихме и организацията " Държавна финансова ревизия " ще ревизира активността на Комисията по хазарта. Чакам резултатите ", сподели Горанов.

На въпрос дали страната е ощетена с 250 млн. лева той прикани " да не бързаме " и подсети, че избягването на заплащане на Данък добавена стойност и други данъци е престъпно закононарушение.

Горанов не разяснява и не беше питан за коя компания става дума. Според обява на " Медиапул " от четвъртък сигналът е против най-голямата частна
лотария на пазара – " Националната лотария ". Според изданието сигналът е подаден от братята Цветомир и Боян Найденови и техния татко Стефан Найденов, които са съдружници в друга хазартна компания, която провежда онлайн залагания под марката " Ефбет " и има бизнес и с казина. Стефан Найденов е измежду създателите на " Еврофутбол " при започване на 1990-те години и е дълготраен съучастник с предприемача Васил Божков, който държи 51% от " Ню геймс " (фирмата, която провежда лотарията). Пред " Медиапул " от " Национална лотария " не са коментирали тематиката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР