Министърът на финансите ще анализира защо все още не е

...
Министърът на финансите ще анализира защо все още не е
Коментари Харесай

Горанов ще анализира защо буксуват мерките за нарастване на инвестициите

Министърът на финансите ще проучва за какво към момента не е почнало осъществяването на част от ограниченията за възстановяване на капиталовата среда откакто е предходна една година от одобряването им.

Днес държавното управление одобри доклад по осъществяването на Плана за деяние против пречките за повишаване на вложенията, признат от кабинета " Борисов 2 " тъкмо преди година.

От общо 118 планувани ограничения са изпълнени 48%. Изпълнението на 16 към момента не почнало, а това е " явен знак за съществуването на проблем ", са установили министрите. По време на служебното държавно управление е регистриран нулев прогрес, само че съгласно настоящите министри политическата обстановка по това време е единствено отчасти пояснение за този резултат. Налице е нужда от сериозен разбор на пречките пред осъществяването на плануваните ограничения, както и от оценка на опцията за включване на нови ограничения в Плана за деяние, гласи решението им. Финансовият министър Владислав Горанов има два месеца, с цел да приготви разбора, а работни групи ще дават нови оферти.

В доклада за свършеното се споделя, че се е повишил делът на информацията, обменяна по длъжностен път сред държавни структури, обезпечен е достъп до бази данни и осведомителни системи на институции, уголемен е делът на електроните услуги, предоставяни от Националната организация за приходите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР