Министърът на финансите Росица Велкова проведе срещи с председателя на

...
Министърът на финансите Росица Велкова проведе срещи с председателя на
Коментари Харесай

Министър Велкова проведе срещи с Паскал Донахю и Валдис Домбровскис

Министърът на финансите Росица Велкова организира срещи с ръководителя на Еврогрупата Паскал Данахю и с изпълнителния заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис в границите на неофициалното съвещание на Съвета по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН), което се организира в Стокхолм на 28 и 29 април.

Министър Велкова и ръководителят на Еврогрупата Донахю разискаха вероятността на страната за влизане в Ерозоната, като българският финансов министър удостовери, че участието на България в Еврозоната продължава да бъде цел и техническата подготовка за това продължава. Паскал Донахю от своя страна акцентира, че за страните-членки от Еврозоната с изключение на икономическите критерии, които страната би трябвало да покрие, от основно значение за участието е и политическата непоклатимост и поддръжка за продължение на европейската икономическа интеграция. Той изрази убеденост, че дълготрайната вероятност пред страната ще се подсигурява с образуването на устойчиво държавно управление и провеждането на благоразумна фискална политика.

Министър Велкова разиска с изпълнителния заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис готовността на страната да показа промени в националния проект за възобновяване и резистентност, включително и главата по REPowerEU. Домбровскис изрази угриженост по отношение на постигането на задачите, които България си е сложила във връзка с декарбонизацията, както във връзка с забележителното закъснение във времето на второто и третото искане заплащане по Плана. Той подчертава върху комплексните промени, които съставляват забележителна част от резултатите, които България би трябвало да регистрира по отношение на тези заплащания. В умозаключение Валдис Домбровскис прикани за продължение на напъните както на техническо, по този начин и на политическо равнище, поради обстановката след изборите в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР