Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд отхвърли идеята на

...
Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд отхвърли идеята на
Коментари Харесай

Във Великобритания Консервативната партия отказва да върне даренията от руски олигарси

Министърът на финансите на Англия Филип Хамънд отхвърли концепцията на вдовицата на Александър Литвиненко – Марина, че Консервативната партия би трябвало да върне назад получените дарения от над 820 хиляди лири от съветски олигарси, като настоя, че парите са получени законно, написа английското издание The Independent, представена от " Фокус ".

Канцлерът отхвърли също, че Кремъл „ се надсмива “ на Англия за реакцията й на убийството на някогашния двоен сътрудник от ГРУ Сергей Скрипал и съмненията, че Русия е забъркана в тази ситуация.

Independent напомня, че Марина Литвиненко прикани да се върнат парите на съветските олигарси, получени, откакто Тереза Мей стана министър председател на Обединеното кралство. Тя предизвести, че Лондон „ би трябвало да бъде доста деликатен с кого се сприятелява “. Но Хамънд настоя, че „ има доста строги правила “ за правенето на дарения, като разясни, че те може да дойдат само от английски жители с тествано минало.

„ Има хора в тази страна, които са английски жители с съветски корени. Не мисля, че би трябвало да ги отделяме и да ги свързваме с Путин “, съобщи той.

Independent написа, че „ Торите “ са получили над 3 милиона лири като дарения от съветски милиардери, откакто взеха властта през 2010 година, а съответно за интервала след лятото на 2016 година, сумата е 820 хиляди лири.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР