Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че от

...
Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че от
Коментари Харесай

Мнучин заплаши да забрани достъпа на китайски компании до фондовите пазари в САЩ

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи, че от следващата година всички китайски компании би трябвало да съблюдават американските условия за одит или ще бъдат делиствани от фондовите пазари в Съединени американски щати, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Към края на идната година, в случай че не съблюдават изцяло (счетоводните стандарти) - и става дума за китайски и всевъзможни други компании, тъй като всички би трябвало да ползват едни и същи счетоводни правила - те ще бъдат делиствани от тържищата, сподели Мнучин.

Работна група по финансовите пазари към президента предложи предходната седмица сходни ограничения, с цел да се подсилят стандартите за листване на американските тържища за да бъдат предпазени вложителите от рисковете, произлизащи от китайски компании.

За финансовите надзорни органи от дълго време е мотив за терзание, че китайски корпорации като онлайн жсжьхш Alibaba не желаят да дадат дават докладите си за инспекция от американски инспектори, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР